proFI-Modelaj

pasta polimerica fimo

Primul lucru pe care il faci cand simti ca da creativitatea pe afara este sa te hotarasti asupra zonei in care vei merge. Stai si cugeti: oare ce mi s-ar potrivi? Sa fie manufacturarea bijuteriilor? Sa fie pictura? Dar daca am talent la modelaj din plastilina? Ei bine, daca te-ai oprit la ultimul punct, realizezi ca plastilina clasica folosita in copilarie este, totusi, prea putin pentru fructificarea unui hobby sau chiar schimbarea domeniului de activitate. Prin urmare, incepe documentarea! Ce fel de plastilina ar merge pentru ce vreau sa fac? Desigur, pasta polimerica (cunoscuta si sub denumirea de lut polimeric)! Este mai rezistenta, dupa ce este coapta (la max 130°C) aceasta se intareste si ramane asa pe veci! Desigur, daca este manevrata corespunzator.

 

Buuun! Am hotarat ca vom lucra cu pasta polimerica. In continuare ce ramane de facut? Cautam material, desigur! La o prima cautare pe „sfantul Google”, apare ca raspuns „FIMO”. Cel mai cunoscut brand de lut polimeric. Are si de ce! Fimo ne aduce o gama diversificata de produse. De la ei putem alege in functie de gradul nostru de experienta. Fimo Soft este ideal pentru incepatori. Bineinteles profesionistii nu au interzis, insa acestia deja au dobandit suficienta indemanare pentru a lucra cu Fimo Professional. Acesta din urma are ca plus pigmenti mai intensi, ideal pentru figurine filigranate etc. 

 

Pentru cine „merge” pe crearea figurinelor umane, a papusilor, este mai mult decat perfect Fimo Professional Doll Art. Are varietate de culori, putand crea astfel o imitatie de culoarea fiecarei pieli.

 

Mai sunt artizanii creatori de bijuterii, care utilizeaza indeosebi Fimo Effect. Produsele din gama aceasta pot imita anumite pietre semipretioase, piele si alte varietati ce ofera posibilitatea unei diversificari ample a modelelor. 

 

Pe langa lutul polimeric, FIMO ne ofera si ustensile necesare modelajului: cuttere, termometru, chiar si matrite (bows-fundite, feathers- pene, leaves-frunze etc).

Fie ca esti incepator, fie ca esti avansat in arta modelajului, noi venim catre tine cu produse din gama Fimo necesare pentru ca mainile tale sa creeze povesti, acesta fiind folosit cu succes de creatori din intreaga lume (SUA, Ucraina, China, Rusia, Italia, Germania s.a.).

 

De la idee la produs este doar un pas: Artilo! smiley